Medlemsbrev 1, 2018. I början av mars, när vårsolen börjar lysa

Till medlemmarna i SFP i Stor-Alberga


Bild från Nylands och Helsingfors kommunparlamentets resemål, lördagen 3 mars

Diskussionen om social- och hälsovårdsreformen och landskapsreformen har mitt i allt fått ny nerv. Det blir en spännande och intressant politisk vår och det kommer ännu att vara många turer innan vi vet om ett landskapsval står inför dörren i oktober eller inte.
På det lokala planet behövs SFP. Frågan om skolnätet är uppe till diskussion – och det är nog inget annat parti som jobbat – och jobbar –  lika hårt för det svenska skolnätet i Esbo som vi. Och på vårens andra fullmäktigemöte fick SFP-gruppen, med klara siffror, igenom ett förslag om att förbättra möjligheterna till integrering av invandrare också på svenska.
Två intressanta evenemang ordnar lokalavdelningen denna vår:
Årsmötet håller vi tisdagen den 13 mars kl. 18.00 på Thorstorp, Gamla landsvägen 12
Förutom stadgeenliga frågor kommer SFPs representant i stadsplaneringsnämnden Robert Donner att berätta om aktuella planefrågor i Esbo i allmänhet och i Alberga och Kera i synnerhet
Diskussion om trafikfrågor ordnar vi tisdagen den 3 april kl 18.00 på biblioteket i Sello. SFPs representant i Helsingforsregionens Trafik Kristian Rehnström och trafikstyrningschefen i Esbo Johanna Nyberg kommer att inleda om kollektivtrafik, parkeringsplatser, stadscyklar med mera.
Hoppas att så många som möjligt ställer upp på de här evenemangen och deltar i diskussionen! Tag gärna med någon bekant. Man behöver inte vara medlem i SFP för att delta i diskussionerna.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *